Regulamentul Turneului Online “Walter Schmidt 2006

Locul si data

Simbata si eventual duminica la ora 14 incepe in KGS Camera Romana asa ca la 13:30 este inregistrarea. Nu mai trimiteti emailuri cine e acolo poate sa joace de vrea!

 

Regulament

Turneu pe grupe cu cite 4 persoane intr-o grupa. Prima persoana calificata promoveaza in grupa superioara, ultima cade in grupa inferioara.

Se joaca 2 Runde a cite 3 partide de persoana sau 6 pe grup incepind de la 14:00 si 19:00 ora Romaniei. Duminca va fi un turneu blitz 20 minute fara byo-yomi fiecare cu fiecare. Partidele dintr-o runda incep sa se joaca la buna intelegerea a celor 4 jucatori si ar fi bine cit mai repede. Rezultatele se actualizeaza o data la sfirsitul rundei adica a celor 6 partide care s-au jucat in fiecare grupa.

Jucatorii se pot inscrie si mai tirziu dupa inceperea turneului in mijlocul unei runde dar trebuie sa  se straduiasca sa termine cit mai multe partide. Noi veniti intra indifferent de rang pe ultimele poziti in ultima grupa. Daca un nou venit nu poate termina toate partidele va primi 0.3 puncte pentru partidele nejucate iar oponentul lui 0.7 puncte.

In ambele zile inscrierile incep la 13:30.

Simbata Timpul: 30 minute + 30 piese in 5 minute.

Duminca Timpul: 20 minute fara byo-yomi .

Rangurile sunt cele KGS jucatorii care nu au rang KGS pot sa foloseasca rangul Romanesc la care se va scade trei pentru a obtine un fel de rang KGS. Cine nu are nici un fel de “atestare documentara” ii bine sa-si cauta un prieten atestat care sa puna mina pe inima si sa-i dea un rang de proba.

Se joaca cu handicap, handicapul maxim este de 6 peise, in caz de ranguri egale culorile se liciteaza in puncte intregi cine da mai mult ia negru. Incepe licitatia jucatorul mai slab sau cel mai tinar daca au ranguri egale. Daca o partida se termina la +-3 p fata de komi este considerata jigo 0.5 – 0.5 asa ca avem mai multe paliere de departajare. Exemplu: sa spunem ca komiul este de 7 pietre daca partida se termina la 4..10 pentru negru ea este declarat jigo. Albul nu primeste nici un komi daca da handicap asa ca trebuie sa cistige la 4 puncte pt o victorie!

Daca un jucator paraseste turneul in mijlocut turneului jucatorii care nu au jucat cu el primesc: 1 punct. Jucatorul care a parasit turneul sau nu s-a putut conecta primeste 0 puncte. Partidele intre 2 jucatori inregistrati la inceputul rundei si care nu s-au disputat din cauza ca au parasit turneul sunt adjudicate cu 0 puncte pentru fiecare jucator.

Primul jucator listat intr-o grupa este Directorul de Grupa. Atributiile lui sunt:

o       A dirija buna desfasurare a jocului in grupa respectiva;

o       A face arbitraj la problemele care apar in grupa respective;

o       A crea tabelul final al scorului pr grupa respective;

o       A raporta Directorului de Turneu rezultatele inregistrate in grupa;

o       A verifica corectitudinea datelor postate pe site de catre Directorul de Turneu si al informa pe acesta despre eventualele iregularitati.

o       In cazul in care unul din Directorul de Grupa automat ales se declara incompetent statului de Directorul de Grupa este luat de unul din ceilalti membri ai grupei care este mai experimentat va lua atributiile Directorul de Grupa pentru runda respective. Directorul de Turneu va fi informat de aceasta schimbare.

Exemplu de rezultat trimis de Directorul de Grupa catre Directorul de Turneu:

X

1

1

0.5

0

X

1

0.7

0

0

X

1

0.5

0.3

0

X

Explicatii: Ultimul jucator este nou intrat si nu a putut juca cu jucatorul 2 si a luat numai 0.3 dind 0.7 jucatorului 2. 

Daca un jucator doreste poate contesta decizia data de Directorul de Grupa contactind Directorul de Turneu decizia acestuia este finala.

Clarificari despre tabelul care este afisat la rezultate

Coloana 1

numele prenumele si clubul/localitatea

2..4 coloane

Rezultatele in fiecare joc.

Rang

Este un numar intreg daca este pozitiv reprezinta numarul de dani, daca este negative numarul de kiu el participa cu ponderea de 1/100 in calcularea locului asa ca diferenta de 2 intre 1D si 1K nu conteaza semnificant.

Puncte

Este numarul de puncte pe care un jucator lea acumulat intr-un turneu.

Locul

Este locul real pe care il ocupa in grupa. Cu cit e mai mare cu atit e mai bine. De el depinde cine se califica si cine retrogradeaza. El se calculeaza cu relatia: Puncte + Suma(Rezultat(I) * Puncte.Oponent(I)) / 10 + Rang / 100 unde I sunt oponenti din grupa.

 

Mijloace de comunicatie

Putem vorbi folosind skype la www.skype.com. Directorul de Turneu este dan_micsa pe skype asa ca dupa ce l-ati instalat puteti sa-l contactati manual or sa apasati: Skype Me!. Probabil ca o sa joace asa ca situatiile litiguoase ar fi bine sa fie adresate la sfirsitul rundei cind toata lumea este liber.

Chatul va fi in chat room-ul din Camera Romana.

Inainte de turneu la ora 13:30 va fi o sedinta tehnica in care se vor stabili ultimile detalii organizatorice.

 

Link-uri

Regulament: http://www.dmicsa.com/Go/Turnee/WalterSchmidt/2006/Regulament.html

Rezultate: http://www.dmicsa.com/Go/Turnee/WalterSchmidt/2006/Rezultate.html

Pagina mea: http://www.dmicsa.com

Skype: http://www.skype.com

 

Incheiere

Orice sugesti sunt binevenite va rugam sa folositi rgo@yahoogroups.com ori GoTimisoara@yahoogroups.com GoTimisoara@yahoogroups.com pentru sugestii.